دانه قهوهقهوه رست شده

انواع دانه قهوه روست شده

انواع دانه قهوه روست شده را بر اساس درجه روست یا به عبارتی میزان حرارتی که به دانه ها داده می شود؛ می توان تعیین کرد. این درجه بندی برای متخصصان سرو قهوه، معانی زیادی دارد. یک دانه قهوه مشخص در درجات روست گوناگون می تواند طعم های مختلفی به نوشیدنی بدهد. لذا فروشندگان قهوه و صاحبان کافه ها و یا باریستاها؛ هنگام خرید انواع دانه قهوه روست شده باید درجه و رنگ دانه ها را مشخص کنند.

از مهمترین آیتم هایی که بر اساس نوع روست یا درجه روست یک دانه تعیین می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان کافئین نوشیدنی
  • میزان تلخی نوشیدنی
  • مقدار اسیدیته نسبت به خود دانه

انواع دانه قهوه

تنوع دانه های قهوه بسیار زیاد است اما وقتی کسی از شما می پرسد انواع دانه قهوه موجود شما چیست؟ در پاسخ لازم است بدانید که آیا منظور انواع درجه روست است و یا انواع گوناگون دانه قهوه. در رابطه با درجه روست قهوه، جدول دقیقی بر اساس پروفایل روست و دما و میزان حرارت وارده به دانه ها طی زمان؛ تهیه شده است. اما چهار دسته کلی برای دجه روست تعریف شده:

  • روست لایت؛ دارای رنگ روشن و بسیار نزدیک به طعم دانه خام
  • روست مدیوم؛ معمولا برای دانه های مرغوب و گرانبها استفاده می شود تا خواص دانه تخت حرارت از بین نرود
  • روست مدیوم دارک؛ گاهی معروف به شکلاتی، مرسوم ترین درجه روست در بین تمام برندها و کارخانه هاست.
  • روست دارک؛ دارای رنگ تیره و سطح دانه ها براق و روغنی است.

لازم به ذکر است در درجه روست دارک، بیشتر خواص دانه قهوه می سوزد و همچنین دانه پوک و سبک می شود. کمتر کسی است که در این درجه، دانه ها را روست کند.

دانه قهوه روست شده

دانه قهوه روست شده

دانه قهوه روست شده یا بو داده؛ در اثر حرارت دادن و تفت دادن دانه های خام قهوه به دست می آید. فرآیند روست قهوه هیچ شباهتی به درست کردن پف فیل ندارد و با تفت دادن دانه ها در ماهی تابه؛ نمی توان به نتیجه قابل قبولی رسید. هر چند که دانه ها تغییر رنگ می دهند و عطر قهوه در فضا می پیچد!

مهمترین معایب قهوه روست شده

  • قهوه پخته: زمانی که قهوه قبل از رسیدن به ترق اول، بیش از حد گرم می شود.
  • دانه های کامل برشته نشده: وقتی که قبل از تنظیم پروفایل روست شروع به برشته کردن شود این عیب رخ می دهد.
  • بیش از حد برشته شده (با روست تیره تفاوت دارد)
  • کویکر (quakers): مربوط به عیوب کشاورزی است ولی بعد از روست معلوم می شود و دانه ها دو رنگ می شوند.
  • سوخته: وقتی دمای اولیه ماشین بالاست و سرعت درام کافی نیست، دانه ها کاملا می سوزد
  • سرسوزی: معمولا در زمان ترق (ترک) دوم رخ می دهد و لبه دانه ها می سوزد.

هر کدام از موارد فوق به دلیل رعایت نکردن یکی از جزئیات برشته کاری قهوه رخ می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا